• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Uzuv Kopmaları -304-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Uzuv kopmaları yaygındır ve genellikle bir çok hareket ve donanım kaynaklıdır. Her yıl, binlerce işçi parmaklarını, ellerini, ayaklarını yada vücutlarının herhangi başka bir bölümünü çoğunlukla kompresyon (basınç), ezilme, araya sıkışma ya da bir nesnenin çarpmasından dolayı kaybetmektedir. En yaygın uzuv kopması parmak uçlarında görülür.

Yüksek risk taşıyan aktiviteler

Uzuv kopmaları çok sık olarak işçiler, işlerini koruma önlemini almadan yaparken ya da yetersiz koruma önlemleri altında iken gerçekleşir.

· Mekanik güç presleri,
· Güç preslerinin frenleri,
· Güçlendirilmiş ve güçlendirilmemiş konveyörler
· Baskı presleri,
· Sac bükme ve biçimlendirme makinaları,
· Yiyecek dilimleyiciler,
· Et kıyma makinaları,
· Şerit testereler,
· Matkap tezgahları,
· Freze makinası,
· Kesme, kıyma ve dilimleme,
· Sabit ve taşınabilir testereler.

Uzuv kopması tehlikelerinin farkında olmak ve kaçınmak; koruma, iş güvenliği uygulamaları, işçi eğitimleri, idari kontroller ve işi güvenli ortamda yapmak ile mümkündür.

Sabit ya da taşınabilir makinaların sebep olduğu uzuv kopmalarını önlemenin en iyi yolu makinanın güvenli kullanımı iledir.

· Koruyucular tehlikeli bölgelere fiziksel ulaşımı engellerler. Koruyucular güçlü ve güvenilir olmalıdır ve işçiler bu koruyucuları devre dışı bırakamamalı, çıkaramamalı ya da kurcalayamamalıdırlar. Koruyucular operatörün görüşünü ve çalışmasını engellememelidir.

· Koruyucu ekipmanlar, personelin operasyon noktaları ile temasını engellemeye yardımcı olurlar. Koruyucu ekipmanlar işçinin elleri operasyon noktasında iken makinanın normal devrini durdurabilirler.

Yararlanılan kaynak
OSHA Quick Cards: Amputations

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


 

Ekli dosyalar

  • -304- Uzuv Kopmalari.doc
    123 KB · Görüntüleme: 63
Aynı Toolboxa eklenmesi gereken bir bilgi olduğunu düşünüyorum:

Uzuv Kopmalı Kazalarda Müdahale;

* Kopan parça temiz, su geçirmez, ağzı kapanabilen bir plastik torbaya yerleştirilir.

* Kopan parçanın konduğu torba, buz içeren içeren ikinci bir torbaya konulur.

* Kopmuş uzuv parçasının konduğu plastik torba, ağzı kapatıldıktan sonra içerisinde 1 ölçek suya 2 ölçek buz koyulmuş ikinci bir torbaya ya da kovaya konulur.

* Torba, yaralı ile aynı vasıtaya konulur.
 
Üst