• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

RY Yeni Işinizin Yaralanma Olasılıkları Nelerdir -344-

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2013
Şehir
Yurt Dışı
Sertifika
Diğer Belge
Firma
ABL Group
Kendinizi şanslı hissediyor musunuz?

Bugüne kadar kaç şirkette çalıştınız? Kaç farklı projede bulundunuz? Kaç kez yaptığınız iş değişti? Kimbilir, belki makina yağlamaktan operatörlüğe; sıradan bir işçilikten marangozluğa; demircilikten kaynakçılığa, sonra da amirliğe geçtiniz.

İşinizde olan her değişiklik sizin yüksek yaralanma riskleri ile karşı karşıya kalmanıza sebep olmuştur. Araştırmalar göstermiştir ki, ağır sanayilerde olan yaralanmaların %25’ten fazlası ilk 30 günde gerçekleşmektedir. Diğer bir deyişle, her 4 işçiden 1’i işe başladığı ilk 30 gün içinde yaralanmaktadır. Düşünün—ilk 30 gün!

Uzun yıllardır çalışıyor olmanıza ve tecrübenize rağmen, siz de zaman zaman bu kategoride yer alabilirsiniz. Gerçekten de, her zaman şirketiniz ya da işiniz değişebilir ve siz de ¼ oranının içinde olabilirsiniz. Çünkü işiniz, iş yeriniz, belki mesleğiniz herşey yenidir ve siz de tecrübesiz.

İş yaşamınızda mesleğinizin ustalığını öğrenmiş ve işinizi emniyetli ve etkin bir şekilde yapabilir duruma gelmiş olabilirsiniz. Kimbilir şirketinizde sizi kalifiye hale getiren mesleğinizle ilgili ne çok şey öğrendiniz. Muhtemelen bazı resmi eğitimlerle birlikte birçok “iş üstünde” eğitimleri de almışsınızdır.

İş üstünde eğitim, iş üzerinde pratik yapmaya olanak sağlayan ve mesleğinizle ilgili bilgilerinizi uygulayabileceğiniz eğitimlerdir. Şimdi siz, yeni bir iş yerindesiniz ve tecrübeleriniz eski iş yerinizde kaldı. Unutmayın, sizin işinizde 25 yıllık bir tecrübeniz olabilir ama, bu iş yerinde siz bir acemi gibisiniz ve eğitilmelisiniz.

Öncelikle projenin ne olduğunu ve nasıl işlediğini tanımlamak için kendinize zaman verin ve ekibinizden bu konuda yardım alın. En iyi yollardan biri onları gözlemlemek ve işi nasıl yaptıklarını görmek, ne gibi aletleri asla kullanmadıklarını gözlemlemektir. Herkes, işini en iyi yapmanın yolunu öğrenmek ister. Muhtemelen bazıları size işi nasıl yapacağınızı gösterecektir. Her kim size işi nasıl yapmanız gerektiğini gösterirken en emniyetli yolu kullanmışsa o kişi aynı zamanda sizin emniyetinizi de koruyor demektir.

Yaralanmaların %90’ından fazlası emniyetsiz davranışlardan kaynaklanmaktadır. Yani, bazılarının işini yaparken yanlış yolu seçmelerinden kaynaklanır. Sizce kaç kişi işini yapmanın en emniyetli yolunu bilmediği ya da alay konusu olmaktan korktuğu için sormadığından yaralanmıştır?

Kariyeriniz boyunca birçok kez acemi duruma düşeceksiniz. Yeni işiniz ile ilgili emniyetli yolları öğrenmek için soru sormazsanız kaza istatistiklerine girme olasılığınızı arttırmış olursunuz. Siz de başka birine bu istatistiklerden kaçınması için kendi tecrübeleriniz ile yardımcı olabilirsiniz

Yeni bir işe başladığınızda hata yapma olasılığınız oldukça yüksektir. Bu nedenle emniyetli çalışın, sorular sorun ve her akşam evinize yaralanmadan dönün. Acemiliğinizi yenin!

 

Ekli dosyalar

  • -344- Yeni Isinizin Yaralanma Olasiliklari Nelerdir.doc
    103 KB · Görüntüleme: 5
Üst