• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Makale Yönetim kurulu düzeyinde etkileme (doğru kültüre ulaşmak için)

Praxis42 CEO'su Mike Stevens'tan güvenlik kültürü hedeflerine ulaşmak için yönetim kurulu düzeyindeki görüşmeleri güvenle yürütmenin yollarını anlatıyor..

Kariyer ilerlemesi. Bu, çoğumuzun işimizi yaparken aklımızda olan bir şeydir.

Kural olarak, kariyerimizin büyük bir bölümünde merdivenin aynı basamağında kalmayı istemeyiz. Bu nedenle, bir noktada kariyerimizin yönetim kurulu üyeleriyle toplantılar yapacak, bir iş vakası sunacak, ilerlemeyi rapor edecek ve onların güvenini kazanacak kadar ilerlemiş olması şaşırtıcı değildir.

1681813901148.png
Mike Stevens, Yetkili Güvenlik Uygulayıcısı ve Praxis42 CEO'su

Özellikle yeni terfi ettiyseniz veya bir kuruluşta yeni bir yüzseniz, bu durum göz korkutucu olabilir. Buna yaklaşmanın tek bir doğru yolu yoktur (muhtemelen pek çok yanlış yol vardır, bu yüzden mesnetsiz cesarete gerek yok!), ancak bu durumlara hazırlanmanıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Unutmayın, hazırlanmazsanız, başarısız olmaya hazırlanırsınız!

Güven
Söylenecek ilk şey, kendinize ve yeteneğinize güvenmeniz gerektiğidir.

Yeni bir pozisyona ilk başladığınızda 'sahtekar sendromu' yaşamak çok yaygındır: orada olmayı hak etmediğinizi ve herkesin sizi göreceğini düşünmek. Yetkili diğer kişilerin söylediklerinizi ciddiye aldığını fark ettiğinizde bu son derece makul ve doğal bir insani tepkidir.

Ancak unutmayın, siz liyakate göre seçildiniz.

İster terfi yoluyla ister yeni bir şirkete katılmış olun, geçmişteki başarılarınıza dayanarak o pozisyonu doldurmak için özel olarak seçildiniz. Yeni rolünüzde daha önce yapmadığınız sorumluluklar olabilir, ancak merdivenin her basamağında durum böyledir. Öğrenmeye istekli olduğunuz ve bu olumlu zihniyete sahip olduğunuz sürece, hızlı bir şekilde uyum sağlayabilecek ve kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Kolaylıkla kendi üzerimizde baskı oluşturabiliriz ve bu da bizi gerçekte var olmayan beklentiler yaratmaya itebilir.

Bilginizi Geliştirin
Yönetim kurulu düzeyinde etkili olabilmenin kilit bir bileşeni, kuruluşun bütünü hakkında geniş bir bilgiye sahip olmaktır. Sadece bir Sağlık ve Güvenlik uzmanı olmak yerine, diğer fonksiyonların neyi başarmaya çalıştığını ve bunu nasıl yapmayı planladıklarını anlamak önemlidir.

Bu, ilk başta sahip olabileceğiniz bir şey değildir (özellikle yeni bir şirkete katıldıysanız) ve kendinizi diğer departmanlara pazarlamaktan çekinmemeli, bu bilgiyi edinmeye ve yeni ilişkiler kurmaya çalıştığınızı bilmelerini sağlamalısınız. Hatta onlarla birlikte küçük projelerde çalışarak diğer fonksiyonlar hakkında uygulamalı deneyim edinmek veya bu konularda temel akademik yeterlilikler kazanmak bile mümkün olabilir - her ikisi de içgörü kazanmak için mükemmel yollardır.

Misyon, vizyon ve değerler
Yeni rolünüzün önemli bir parçası, kuruluşun amacını ve bunu nasıl olumlu yönde etkileyebileceğinizi anlamak olacaktır. Neredeyse her kuruluşta insanlar en önemli kaynaktır, bu nedenle kendinize Sağlık ve Güvenliğin bunun neresinde olduğunu sormalısınız.

Kuruluş genelinde sorular sorarak, insanların kendilerini nasıl hissettiklerini, güvende, değerli, baskı altında vb. hissedip hissetmediklerini öğrenebilir ve cevaplar etrafında plan yapmaya başlayabilirsiniz. Yalnızca kuruluşunuzdaki insanları korumakla kalmayan, aynı zamanda kuruluşun nereye gittiğiyle de net bir bağlantısı olan bir planınız varsa, bunu satmanız ve kuruluşa değer kattığınızı göstermeniz çok daha kolay olacaktır.

Burada yapılacak iyi bir şey, misyon bildirgesindeki veya mevcut hedeflerdeki dili kullanmak ve Sağlık ve Güvenlik vizyonunuzu sunarken bunu kullanmaktır. Yine bu, yaptığınız şeyin bir bütün olarak kuruluşun vizyonuyla doğrudan bağlantılı olduğunu göstermenin bir yoludur.

Örneğin, işletmeniz büyümeye odaklanmışsa, İSG'nin bu stratejiyi nasıl destekleyebileceğini düşünmeli ve işletmeyi ileriye taşımaya yardımcı olduğunuzu gösteren eylem planları oluşturmalısınız. İntibak süreci nasıl işliyor? Büyümeyi desteklemek için çevik bir çalışma ortamını nasıl benimseriz? İş istasyonu kurulumu ve risk değerlendirmelerini nasıl ele alıyoruz? Temel seviyeden yukarıya doğru her şey dikkate alınmalıdır.
1681813991683.png

Yaklaşımınızı planlayın
Yönetim kurulu veya icra komitesi ile zaman genellikle kısadır, toplantıdan ne elde etmek istediğinize önceden hazırlanın. Konuşmak istediğiniz çok şey varsa, en önemlisini ilk sıraya koyun.

Yönetim kurulu toplantılarında genellikle iki durum söz konusudur: ya bir konuyu tartışırsınız ya da bir konuda karar alınmasını istersiniz.

Bir tartışma konusu için, önceden tartışmanın olası yönleri üzerinde çalışmış ve başka hangi işlevlerin dahil olabileceğini düşünmüş olmanız gerekir. Toplantı öncesinde bu işlevlerden ne kadar çoğuyla konuşabilir ve bakış açılarını öğrenebilirseniz, tartışmayı yönetmek, soruları yanıtlamak ve etkilemek için o kadar hazırlıklı olursunuz.

Karar aşaması genellikle tartışmadan sonra gelir. Tartışmadan, kurum genelinde konuşmalar yapmanızı sağlayacak bazı eylem noktaları ile ayrılmış olacaksınız. Yönetim kurulundan bir karar istemeye hazır olduğunuzda, kararın çerçevesi çok önemlidir. Bir strateji, A, B veya C formatında alabilecekleri iki veya üç karar sunmaktır.

Kuruluşa ve sunum yaptığınız kişilere ilişkin geniş görüşünüzün bu seçenekleri tam olarak nasıl çerçeveleyeceğinize rehberlik etmesi gerekecektir. Belki de en iyi şekilde mevzuatla ya da daha ahlaki, finansal ve hatta hırslı bir şeyle ilişkili olarak sunulabilirler. Neyi seçerseniz seçin, bu kararı vermek için gereken tüm mevcut verileri sunmanız çok önemlidir.

Değer katmak
Sağlık ve Güvenliğin nasıl görüldüğüne dair 360 derecelik bir görüş elde edebilmek için insanlarla mümkün olduğunca erken ve geniş çapta iletişim kurmaya başlayın. İnsanlar bunun ne olduğunu biliyor mu? Takdir ettikleri bir şey mi? İSG'nin diğer insanlar için ne ifade ettiğini savunabilecek kişiler kimler? Tüm bunlar, İSG'nin olgunluk eğrisinin neresinde olduğunu ve nasıl bir yaklaşım benimsemeniz gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği genellikle gelir üreten bir departman değildir, ancak yine de tüm departmanlarda çalışarak değer katmalıdır. İSG, operasyonların daha verimli çalışmasına nasıl yardımcı olabilir? Finans departmanının tasarruf etmesine veya Satış departmanının daha fazla gelir elde etmesine nasıl yardımcı olabilir? Bunlar kendinize sormanız gereken türden sorulardır, böylece Yönetim Kuruluna değer katan yeni fikirlerle yaklaşabilirsiniz.

Destekleyici olun
Destekleyici olmak, önünüze gelen her şeye 'evet' demek anlamına gelmez, ancak şu anda işe yaramasa bile kapıları açık bırakmak anlamına gelmelidir. Bu, belki de yönetim kurulunun hemen benimsemediği fikirleriniz için geçerli olabileceği gibi, diğer departmanlardan gelen fikirler için de geçerli olabilir.

SEÇ uzmanlığınız, zaman zaman yerinizde durmanız gerektiği anlamına gelir. Bu alanda tüm uzmanlık bilgisine sahipsiniz ve diğer insanları dinlemeye istekli olsanız da, sizi ilk etapta bu pozisyona getiren şeye güvenmeniz gerekir.

Hiçbir şeyi hemen kapatmayın, fikirlerin üzerine bir şeyler inşa etmeye ya da alternatif öneriler sunmaya çalışın. Etrafınızdaki kişilikleri anlayın ve onlarla bir noktaya değinmenin en iyi yolunu düşünün: bir yönetmeliği mi, bir durumun ahlaki yönünü mü vurgulamak, hatta geçmiş deneyimlerinize mi işaret etmek. Nihayetinde, bir şeyler yanlışsa, konuşmaktan korkmayın - doğru hareket tarzının ön plana çıkmasını sağlarsınız!
1681814025779.png

Başarıyı kutlayın
Başarıları kutlamaktan korkmayın.

Çoğu zaman İSG toplantıya katılır çünkü en kötü senaryo olan bir kaza ya da bir tür uyumsuzluk hakkında rapor veririz. Eğer yönetim kurulunun sizden duyduğu tek şey buysa, bu şekilde tanımlanırsınız.

Bu yüzden başarılarınız hakkında konuşmaktan korkmayın. Genellikle gözden kaçan bir şey de başarıya giden yolda kilometre taşlarını da kutlayabileceğinizdir. Büyük bir projenin sona ermesi kutlanacak bir şeydir, ancak aynı şekilde bu projenin ilerleyişini de işaretleyerek projenin sonuçlanması için ivme ve heyecan yaratmaya yardımcı olabilirsiniz. Olayların meydana gelmesini engelleyen olumlu önlemleri tanımlayan öncü göstergeler yeterince iletilmemektedir.

Ancak tüm bunları paydaşlar için bir anlam ifade edecek şekilde yapın, gerçekten inandırıcı olun. Başarınızı, şirketin misyonunun bir bölümü ya da bu yılın mali hedefleri veya genişleme planları gibi daha büyük bir şeye bağlayın. Daha geniş kıyaslamalara veya iyileştirmelerin görülebileceği izlenen verilere bağlantılar burada yardımcı olacaktır. İ&S'nin işletmenin gelişmesine yardımcı olmada bir rol oynadığını gösterin.

Kaynak:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst