• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlik 29. ulusal ergonomi kongresi

29. Ulusal Ergonomi Kongresi, Türk Ergonomi Derneği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilecektir.

ÖNEMLİ TARİHLER
Bildiri Özeti Gönderim Tarihleri:
20.02.2023 - 18.08.2023
Kongre Erken Kayıt Ücretinin Yatırılması için Son Tarih: 17.07.2023
Kabul Edilen Bildirilerin İlan Tarihi (En geç): 11.09.2023
Kongre Programı İlan Tarihi: 18.09.2023
Kongre Tarihi: 12-14 Ekim 2023
Lokasyon:
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!


KONULAR
  • Fiziksel Ergonomi: Anatomi ve antropometri, İnsan fizyolojik, biyomekanik özellikleri, biyomedikal tasarımlar, iş ve enerji tüketimi, çalışma duruşları vb.
  • Bilişsel Ergonomi: Zihinsel süreçlerin incelenmesi ve bireyler ile sistemin diğer unsurları arasındaki ilişkiler, stres, zihinsel baskı, zihinsel beceriler, psikoloji, sosyoloji, insan-bilgisayar etkileşimi, eğitim
  • Organizasyonel ve Yönetsel (Makro) Ergonomi: Kurum politikalarına ilişkin sistem optimizasyonu, iletişim, kalite yönetimi, örgütsel faktörler, ekip çalışmaları ve senaryoları, kaynak yönetimi, çalışma süreleri, rotasyon ve molalar.
  • Çevresel Ergonomi: Doğal ve makine kaynaklı çevresel koşullar; ses, titreşim, aydınlatma, termal konfor, toz, kimyasallar, renk, radyasyon vb.
  • Düzeltici ve Önleyici Ergonomi: Çalışma ortamlarının ergonomik risk analizleri, sorunların belirlenmesi, düzeltici önlemler ve çözümlerin geliştirilmesi, tasarımlar. Çalışanların ergonomik farkındalıklarına yönelik uygulamalar
  • Özel İhtiyaçların Ergonomisi: Engelli, Yaşlı ve özel ihtiyacı olan insanlar, sporcular, sanatçılar için alternatif yaklaşım ve tasarımlar
  • İletişimsel Ergonomi: Sosyo-teknik anlamda çalışma yeri ve insan ilişkilerinin optimizasyonu, Makine-insan arasında ve çalışanlar arasında iletişim sistem ve arayüzleri tasarımı, mikro ergonomi, uygulamalar; mesajlar, görsel panolar, güvenlik işaretleri, operasyonel öğeler, grafikler
  • Sürdürülebilirlik ve Yeşil Ergonomi: Kentsel düzeyde ergonomi, çevre dostu yapılaşma ve peyzaj
  • İş Sağlığı ve Güvenliği: İş kazaları, meslek hastalıkları, risk değerlendirme, ilgili kanun ve yönetmelikler

KATILIM BİLGİLERİ
Kongre kayıt/katılım ücreti aşağıdaki gibidir
17.07. 2023 tarihinden önce17.07. 2023 tarihinden sonra
Akademik ve Diğer Katılımcı900 TL1200 TL
Öğrenci 600 TL800TL
* Ek Bildiri Ücreti : Katılım Ücretinin %50'si
* Gala Yemeği Ücreti: Daha sonra açıklanacaktır

Kongre katılım ücretini yatıran yazarın birden fazla bildiri sunması halinde her bir ek bildiri için katılım ücretinin %50’si kadar ödeme yapmaları gerekmektedir. Kayıt ücretlerine %18 KDV dahildir.

Detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki adresi ziyaret ediniz.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üst