• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İSG Ceza Bildirim Uygulama Prosedürü

hafssse

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Aralık 2018
Sertifika
B Sınıfı
Firma
özel işletme
Herkese merhabalar,

Sosyal medyada gezerken ekte bulunan uygulama dosyasını farkkettim. Türkiye' de firma bünyesinde bu prosedürü yapıp uygulayan var mı?
 

Ekli dosyalar

  • İSG Ceza Bidrim Uygulama Prosedürü.pdf
    427,5 KB · Görüntüleme: 99
Ben Türkiye 'de çalışmadığım için uygulama durumuna yönelik bilgi veremem fakat işçi sözleşmelelerinde yada alt yüklenici sözleşmelerinde bunun yolu açık olmalıdır aksi taktirde ceza uygulamak sıkıntıya düşürebilir.
 
Alt işveren sözleşmesine ve firmanın kendi bünyesindeki çalışanlarında iş sözleşmelerine bu madde eklenirse sıkıntı olmaz yani. Cevaplar için teşekkür ederim.
 
personellere bu ceza uygulayamaz. personelden kesilecek cezanın üst sınırı ayda 2 işgününe gelen ücrettir. bu ücreti de açshb hesabına göndermeniz gerekir.
 
Dokümanı sanırım tam olarak incelemediğiniz belirttiğiniz kısım 3.sf de yazılmış.
 
Uygulama olmalı denetim sağlanmalı... Çalışan kendi sorumsuzluğundan KKD kullanmıyor ağır yaralanıyor cezayı ve külfetini iş veren çekiyor...
 
Merhaba bu ve benzer prosedürler tabi ki uygulanıyor, açıklamalar yeterli olmuş. Kendi veya başka çalışanın güvenliğini tehlikeye atan personelin iş akdi derhal feshedilebilir. Firma bünyesinde personeller bunu bilse, alt yükleniciler de personellerinden dolayı hak edişlerinden bu tutarlar düşülürse gerekli önleyicilik olur.
Ek olarak personele tebliğ eden departman isg departmanı olmamalı başınız çok ağrır çok uğraşırsınız. Kendi proje müdürünüz ya da İnsan Kaynakları veya İnşaat İşleri Koordinatörü vb. bir kişi onayı üzerinden gitmeli personellere. Kendi yetkili üst temsilcisine gönderin yeterli olur. Geri kalan kısımlarda çalışanın iş sözleşmesine ekleme yapılabilir ayrı mesele.
 
Üst