• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

isg yüksek lisans

N

nesee

Merhaba,
Çevre mühendisliğinden mezunum.İş güvenliği belgesi almak istiyorum.Bunun için tezsiz yüksek lisans yapıp b sınıfı sınavına girmem mi, kursa gidip c sınıfı sınavına girmemi mi önerirsiniz?Belgemi aldıktan sonra çevre mühendisliğiyle birlikte yapabileceğim bir pozisyonda çalışmak istiyorum.Önerileriniz nelerdir?Paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Merhabalar,

Genellikle birçok kişi yüksek lisans yapıp B sınıfı sertifikası almak istiyor, bunun nedeni ücret skalalarını yükseltmek ve daha kısa sürede A sınıfı uzmanlığına geçmek.

Bu güzel bir opsiyon fakat şunu göz ardı etmemek gerekiyor. İş güvenliği riskli bir iş, sonu hapse gidebilecek sonuçlar doğurabiliyor maalesef. B sınıfı olsanız bile az tehlikeli işlerle başlarım diyorsanız direkt B sınıfı almaya çalışın.

Acelem yok yavaş yavaş ilerlerim dersenizde C sınıfı belgesi alıp yönetmelikte yazan şekliyle ilerlemek doğru olacaktır.

Bir parantezde açayım, B sınıfı belge aldığınızda da çok yüksek ücretler beklemeyin. Tamamen anlaşacağınız firmayla ilgili ücretler. Sadece bir üst risk sınıfından başlamış ve daha kısa sürede A sınıfı uzman olmuş olacaksınız.
 
Ben de hem maaş aralığını genişletmek hem de iş bulma olasılığımı yükseltmek için bunu düşünüyorum.Dediğiniz gibi her şekilde de en başından başlamak belki daha faydalı olacaktır. C sınıfı bir uzmanın, B sınıfı sınavına girebilmesi için tekrar kursa gitmesi gerekiyor mu 3 yıl tecrübeli olması yeterli mi?Bir de İstanbul Avrupa Yakası'nda tavsiye edeceğiniz bir kurum var mıdır?
 
Kursa gitmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Türkiye de çalışmadığım için bazı konulara tam hakim değilim. @Enver Çığşar daha net cevap verecektir.

Yüksek lisans yapıp, iş tercihinizi az tehlikeli işlerden yana da kullanabilirsiniz yada kurumsal bir firmada başlayarak gelişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.
 
Üst