Eğitim Makine Bakım Ve Onarım Mesleki Eğitimi Nedir?

Üyeler Görebilir
Meslek Tanımı

Makinelerin gerektiğinde bakım ve onarım işlerini yapabilen, bu işler iş güvenliği çerçevesinde gerçekleştiren kişidir.

Giriş Şartları

• Okuma yazma biliyor olmak veya ilkokul mezunu olmak,
  • Fiziksel ve bedensel olarak mesleğin gereklerini yapabilecek durumda olmak,
  • Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporu olmak.
İstihdam Alanı

• Makine bakım ve onarım sektöründeki işletmelerde,
  • Talaşlı imalat fabrikaları ve tekstil fabrikalarında,
  • Mobilya atölyelerinde,
  • Şantiyelerde,
  • Üretim ve imalat yapan tüm fabrika ve atölyeler makine bakım bölümlerinde çalışabilirler.
Eğitim Öğretim Ortam ve Donanımları

• Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce görevlendirilmiş firmalar tarafından eğitim verilebilmektedir.
  • Makine teknolojisi konusunda hizmet veren işletmelerin, bakım onarım donanımları ile meslek ekipmanları, ihtiyaç duyulan ortam donanımları arasındadır.
Belgelendirme

Mesleki eğitimin amacı, meslek elemanlarına meslek icrası sırasında ihtiyaç duyabilecekleri yetkinlikleri kazandırmaktır.

• Program sonunda alınan eğitimin tamamı ve modüller sertifikalandırılır.
  • Kişiler ikinci bir meslek seçmek istemeleri halinde eğitim alarak geçiş yapabilir.
  • Mesleki eğitime katılan kişiler hayatlarının ileriki dönemlerinde şu anda aldıkları eğitim ile ilgili başka sertifika programlarına katılma isterlerse aldıkları bu sertifika diğer sertifika programları için de değerlendirilir.
  • Aradaki fark eğitimlerini tamamlayan kişiler ikinci meslekte çalışma imkanı bulabilecektir.
  • Mesleki eğitim programını başarıyla bitirerek gerekli yeterliliklere sahip olan bireyler sertifika almaya hak kazanacaktır.
Eğitim Süresi

• Makine bakım ve onarım mesleki eğitimi süresi toplam 80/40 saattir.
  • Eğitimler modüllere ayrılmış halde uygulanır.
Kursiyer Kazanımları

• Kursiyer makine bakım ve onarım mesleki eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığında,
  • Mesleğin gerektirdiği bilgi beceri ve donanıma sahip olabilecektir.
  • Makine bakım onarım yapabilecektir,
  • Kaldırma ekipmanları kullanabilecek ve gerektiğinde bakım ve onarımını yapabilecektir.
  • Rulmanlar ile yatak bakım ve onarımı konusunda bilgi sahibi olacaktır.
  • El aletleri, mekanikli el aletleri, tahrik sistemleri, güç aletleri, pnömatik ve hidrolik güç sistemleri bakım onarımını yapabilecektir.
  • Kaynak makinesi kullanabilecektir.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!