• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yasal Gereklilik Yasal Zorunlu Beton Pompası En473 Uzman Bom Çatlak Kontrolü

Enver Çığşar

Yönetim Grubu
Katılım
1 Temmuz 2014
Şehir
Adana
Sertifika
B Sınıfı
Firma
Kimtex Tekstil San. A.Ş
selam arkadaşlar bir konu paylaşıp fikir alışverişinde bulunmak istedim;

Yasal Zorunlu Beton Pompası EN473 uzman Bom Çatlak Kontrolü


25/04/2013 tarihli resmi gazete ile yeni iş kanunu gereği , İş Ekipmanları Bakım ve kontrol yönetmeliği yayınlanmış ve Kaldırma ve iletme ekipmanlarından Mobil Beton Pompalarının EN473 sertifikalı Manyetik Parçaçık Muayene uzmanları tarafından kontrolleri 25/04/2013 tarihinden itibaren zorunlu olmuştur.

28628 sayılı resmi gazete ile; 25/04/2014 tarihinden itibaren teftiş ve kontrollerin gerçekleştirilmesinde ÇSGB yetkili kılınmıştır. ÇSGB 44 nolu yapı işleri güvenliği ile ilgili yayınladığı bildiride “Beton Pompaları ve dağıtım kollarını periyodik olarak ve ihtiyaç halinde yetkili uzman bir kişiye muayene ettirmeyi zorunlu kılmıştır.

Beton pompası bomlarında çatlak kontrolü (EN 473) ve bom kaynaklarında çatlak kontrolü kullanım klavuzlarında belirtildiği gibi pompa sahibinin sorumluluğunda olup bulunan çatlaklar da EN287 sertifikalı kaynakçılar ile WPS ve PQR’a göre tamiri gerekmektedir.

Firmamız temsilcisi olduğu Waitzinger , Klein,Reich,Everdigm pompaların kontrolü için; EN 473 uzman Manyetik Partikül Muayenesi yapan alt tedarikçi bir firma ile protokol yaparak ciddi bir parasal karşılığı bulunan bu testleri çok daha ucuz fiyata hem uzman, hemde yetkili servis garantisi ile siz değerli müşterilerimizin bilgilerine sunmaktadır.


Wai,Klein, Reich harici pompalar için de firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.Fiyatlarımıza ekip, ekipman, Manyetik Spray ,Devoloper, Raporlama dahil olup yol, ulaşım, iaşe, konaklama ve KDV hariçtir. Fabrikamız da bu testler 1 gün içinde tamamlanmaktadır. Bulunan çatlakların tamiri için de firmamız sertifikalı kaynakçılara sahip olup en iyi tekliflerini sunmaktadır.

Firmanızın teklifimizi olumlu değerlendirmesi durumunda , detaylar ve iş programı görüşmek üzere iletişime geçmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla
Bu teklif metini bir hazır beton tesisine verilmiş bu durum a göre her yıl kontrolünün yapılması lazım diyorlar....
iş ekipmanları yönetmeliği
kaldırma - iletme araçları diyor ve 1,2,3 açıklama diyor burda beton pompa sı geçmiyor
1) Vinçlerin periyodik kontrollerinde yapılacak olan statik deneyde deney yükü, beyan edilen yükünen az 1,25 katı, dinamik deneyde ise en az 1,1 katı olması gerekir.

(2) Mobil kaldırma ekipmanlarının dışında kalan kaldırma ekipmanları için kararlılık deneyi ise gerek görüldüğünde ilgili standartlarda belirtilen kriterlere uygun olarak yapılır.

(3) Kapasitesinin altında kullanılacak kaldırma araçlarında beyan edilen kaldırılacak azami yük görünecek şekilde işaretlenir. Beyan edilen yükün üstünde bir ağırlığın kaldırılmasının söz konusu olduğu durumlarda kaldırma aracı kaldırılacak yükün miktarı esas alınarak yukarıda belirtilen kriterler çerçevesinde teste tabi tutulmadan kullanılamaz. (Beyan yükü; kaldırma aracında işveren tarafından beyan edilen kaldırılacak maksimum ağırlıktır.)
yapı işleri yönetmeliği
2.2.2. Kaldırma ve iletme ekipmanlarının periyodik kontrolleri, makine mühendisleri ve makine tekniker veya yüksek teknikerleri tarafından yapılır. Söz konusu periyodik kontrollerin tahribatsız muayene yöntemleri ile yapılması durumunda, bu kontroller sadece TS EN 473 standardına göre eğitim almış mühendisler ve aynı eğitimi almış tekniker veya yüksek teknikerler tarafından yapılabilir.
çsgb nin hazırladığı yaı sektöründe iş güvenliği el kitabı
Muayene
• Beton pompalarını ve dağıtım kollarını periyodik olarak ve ihtiyaç halinde
yetkili uzman bir kişiye muayene ettirin.
• Beton pompalarını ve dağıtım kollarını iş başlangıcından önce ve günlük
olarak eksiklikler yönünden kontrol edin.
• Nakil hatlarını aşınmaya karşı düzenli olarak kontrol edin
bu konu üzerine beyin fırtınası yapalım :)
 

Ekli dosyalar

  • EN 473 UZMAN MUAYENE TEKLIFI.docx
    20,5 KB · Görüntüleme: 146
Üst