Fatih ÖzcanAçıkçası bu mesleği yapmak ile yapmamak arasında kalıyorum. Üniversite eğitimlerinin tam bir facia olduğunu düşünüyorum. İgu için eğitim seviyesi oldukça düşük. Derslerde nereden başlamalı neler yapmalı bunun ile ilgili en ufak bir anlatım vs yok.
Halen kafamda ile başladım birinci hafta şunu yapmalıyım, ikinci hafta şunu yapmalıyım gibi bir plan oluşturacak ne yetkinlikte nede eğitim konusunda yeterli olduğumu düşünüyorum. Bir işe girince hangi dokümanlar hazırlanmalı,neye göre dikkat edilmeli asla okulda bahsedilmiyor.
Kkd kullanımı çok önemli benim bildiğim kesilmeye dayanıklı eldiven yüz siperi, kaymaz çelik iş ayakkabısı maske. Bir tekstil yada market olabilir vs vs bir iş kolunda hangi kkd kullanılır hiç bilmiyorum nereden öğreneceğiz?
İş yerinde kullanılan x makinesinin risk analizi yaparken nereden destek alınacak neye göre bakılacak. Atıyorum o makinenin bir eksiği ve ben o makineyi ilk defa gördü isem ne eksik olduğunu nerden bilebilirim.
Çalıştığım firmada ki İSG ara sıra destek alıyorum fakat ne kadar destek olabiliyor oda zor.
Açıkçası bir osgb girip çalışmayı asla düşünmüyorum ama en iyi eğitim de burada alınabilir diye düşünüyorum.
Nette o kadar araştırmama rağmen şu sektör için şu şekilde başlanmalıdır şeklinde bir yol haritasına denk gelmedim.
Benim bazı araştırmalara göre ilk etapta
Ön saha kontrolleri yapılır
çalışanların listesi alınıp evrak incelemesi yapılır mesleki yeterlilik belgesi var mı yok mu o kontrol edilir.
Acil durum planı
Acil tahliye planı krokisi çizimi
Risk değerlendirmesi
Saha kontrolleri X2 olumsuzluk var ise kayıt altına alınıp, kontrolünü yapmak
Kkd kullanım kontrolü
Kurul var ise kurul toplantısı yok ise kurul kurulması
Destek elemanları seçimi yada kontrolü
Yangın tüpü kontrolü, acil durum lamba çalışma kontrolü vs vs
Makine periyodik bakım kontrolü
Son olarak ise ilgili dokümanlar.
Kafamda deli cevapsız soru var.
Bu tip soruların cevabını bulabileceğimiz bir kurs var mıdır? 3 5 bin verip en azından başlangıç yapmış olsak.
İyi forumlar...